Wie ben ik? 


...Wieke Dobbelaer, geboren in 1983 in Amsterdam. Ik heb klinische psychologie gestudeerd in Amsterdam. Sinds 2017 woon ik in Heiloo.  Ik heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd en retraites gedaan. Ook ben ik geschoold in Compassievol leven, Acceptance & Commitment Therapie en positieve psychologie. Ik ben lid van VMBN, de vereniging in Nederland voor gecertificeerde Mindfulnesstrainer categorie 1. 

Wat belangrijk voor mij is...

Om goed te zijn in mijn werk, zorg ik voor mijzelf. Door ruimte te maken voor wat ik nodig heb. Door stil te staan en mij te verwonderen in de natuur. Door dankbaar te zijn voor wat het leven mij geeft, ondanks of juist met alle obstakels.


De uitdagingen in mijn leven...

Ik zoek beweging, dynamiek, nieuwe ervaringen in mijn leven. Aan de andere kant heb ik behoefte aan stilte en rust. Het is mijn uitdaging om een balans tussen beide te vinden. Mindfulness helpt mij om de wijsheid te cultiveren tot goede keuzes te komen.


Wat mindfulness mij heeft gebracht ...

Mindfulness geeft mij een anker in mijn leven. Door te stoppen en mijn automatische reacties te zien, ontstaat er ruimte en inzicht om opnieuw mijn richting te bepalen. Het brengt mij terug in mijn lichaam en hart als mijn hoofd teveel de leiding neemt. 


Werk


Ik heb in 2006 mijn studie Psychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werk ik als psycholoog in de GGZ. Ik heb ervaring opgedaan met verschillende problematieken: somberheidsklachten, angstklachten, lichamelijke onverklaarbare klachten en burn-outklachten. Ik heb gewerkt in de volwassen GGZ, op de afdeling medische psychologie in het ziekenhuis en als hoofdbehandelaar in de jeugdzorg. 

Ik heb verschillende workshops, trainingen en opleidingen gegeven aan zorginstellingen, gemeentes, bedrijven en zorgprofessionals. In 2017 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. In mijn werk als GZ-psycholoog maak ik gebruik van oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie en natuurlijk mindfulness. Ik ben supervisor VGCt en junior schematherapeut. 

Mindfulness 


In 2009 ben ik in aanraking gekomen met mindfulness door het volgen van een 8-weekse mindfulnesstraining als deelnemer.  Ik werd gegrepen door de eenvoud en kracht van de training en wilde mij hier verder in ontwikkelen, zowel persoonlijk als profesioneel. Vanaf 2010 begon ik met het geven van trainingen aan mensen met burn-outklachten, spanningsklachten, somberheids- en angstklachten. In 2010 heb ik mijn eerste retraite gedaan in Plum Village, een sangha gemeenschap van de boedhistische leraar Thich Nhat Hanh in Frankrijk. Daarna volgden verschillende retraites bij verschillende leraren, van tien dagen stilteretraite tot een week meditatief beeldhouwen.  In 2014 heb ik de opleiding Mindfulness Based Compassionate Living gevolgd. In 2020 heb ik een verdiepende opleiding voor mindfulness afgerond. Ik ben categorie 1 mindfulnesstrainer en lid van de VMBN, zie www.vmbn.nl.